Nyíregyházi prostituált futtató őrizetben

Prostituáltak futtatásából luxuskörülmények között élő nyíregyházi családot kapcsoltak le a rendőrök a TEK segítségével

Rendőrség

A szabolcsi rendőrök a TEK segítségével egy nyíregyházi család tagjait fogták el, akik kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket kényszerítettek prostitúciós tevékenységre.  A család tagjai a nők kizsákmányolásából tartották el magukat. – közölte a police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának felderítő munkája nyomán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban szervezett összehangolt intézkedést, amelyben felkérésükre közreműködtek a Terrorelhárítási Központ munkatársai is, mivel felmerült, hogy az elkövetőknek fegyvere lehet. A rendőrök 2022. december 7-én egyidőben, két helyszínen elfogták az ügyben érintett R család tagjait, R. L. 26 éves nagykállói lakost, valamint R. G. 28 éves, R. B. 22 éves, és R. G-né 43 éves nyíregyházi lakosokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fertőzöttnek minősül az emberkereskedelem tekintetében

Azz egymással rokoni kapcsolatban álló négy gyanúsított 2018 évtől egymás tevékenységéről tudva szerveztek be, jellemzően kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket prostitúciós tevékenység végzésére. A nőket Budapesten, Debrecenben, valamint Svájcban, Belgiumban és Németországban dolgoztatták prostituáltként. Az R család szervezte a lányok szállítását, vagy ők maguk vitték őket az általuk bérelt tartózkodási helyekre, ahol a szexuális tevékenységet végezték. Az általuk keresett pénzt részben, egyesektől teljes egészében elvették, és abból finanszírozták saját luxus megélhetésüket, illetve ékszerek, ruhák, nagy értékű autók, és ingatlanok vásárlására költötték. A gyanúsítottak a szexuális szolgáltatásokat internetes oldalakon kínálták az általuk szerkesztett hirdetések útján, amelyek költségeit szintén a nők által megkeresett pénzből finanszíroztak. A rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében több millió forint értékben foglaltak le a gyanúsítottaktól autókat, ékszereket, amelyeket a bűnös tevékenységből származó vagyonból vásároltak.

A szabolcsi nyomozók a gyanúsítottakat szexuális cselekmény végzése érdekében, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Egy tiszalöki nőt kényszerítettek prostitúcióra Ausztriában, most elkapták az emberkereskedőket

fotó:police.hu