Három szabolcsi díler letartóztatását rendelte el a bíróság

Rendőrség

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. szeptember 29-én a kábítószer kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2022. október 29-ig elrendelte három gyanúsított (A.M., J.R., O.A.A.) letartóztatását. – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

A három 22-26 év közötti férfi 2021. szeptemberétől elfogásuk napjáig egymás tevékenységéről tudva, egymást segítve, kábítószert értékesítettek baráti, ismerősi körükben. A kábítószert A.M. gyanúsított ismeretlen személytől szerezte meg, majd azt tovább értékesített J.R. és O.A.A. gyanúsítottnak, grammonként 3.000 forintért. A két férfi a kábítószert anyagi haszonszerzés céljából szintén tovább értékesítette grammonként 3.500 forintért ismerőseik között, valamint azt maguk is fogyasztották.

O.A.A. gyanúsított 2022. szeptember 26-án találkozott A.M.-mel annak nyíregyházi lakásán, ahol kábítószert vett át tőle. Az ingatlanból 660,9 gramm kábítószer tartalmú zöld növényi anyagot, valamint őrlőt és mérleget foglalt le a nyomozó hatóság.

A nyomozás a kezdeti szakaszban van. A bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak tettüket összehangoltan követték el. Mindezek alapján – a bíróság döntése szerint – megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezésük esetén a gyanúsítottak összebeszélnének, vagy az eljárásban résztvevő tanúkat megkísérelnék befolyásolni. Mivel a gyanúsítás alapját képező bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, fennáll a veszélye annak is, hogy a hatóságok előtt elérhetetlenné válnának, elrejtőznének, ezért a bíróság elrendelte letartóztatásukat.