Besörözve úgy gondolta, jó ötlet lesz játékpisztollyal rabolni

Rendőrség

Elfogtak egy fegyveres rablással gyanúsított férfit, aki szerda éjszaka kisfia játékpisztolyával rabolt ki egy járókelőt Nagykőrösön – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

A közlemény szerint egy 18 éves fiatalember tartott hazafelé 2022. augusztus 3-án éjszaka, amikor pénzváltás ürügyén egy ismeretlen leszólította. A nemleges válaszra egy zsebből előhúzott fegyver volt a reakció, kiegészítve a „tudjuk ezt másképp is intézni” mondattal. A fiatalember érthetően megijedt és elővette pénztárcáját. A támadó ráfogott, ám a sértett erősen tartotta, visszarántotta és hátizsákját hátra hagyva menekülni kezdett. A tettes egy darabig üldözte, majd feladta, felnyalábolta a táskát, hazament és lefeküdt aludni. Az áldozat nem sérült meg.

A nyolc óra alatt azonosított és elfogott, majd őrizetbe vett, 28 éves férfi beismerő vallomásában részletesen elmesélte a történteket – már amire emlékezett. Arra bizonyosan, hogy már délelőtt nekilátott sörös palackokat üríteni. Amikor elfogyott, a közeli vegyesboltból pótolta a készletet. Egyik rokonától tartott éppen hazafelé aktuális italszállítmányával, amikor meglátta a fiatalembert és megcsinálta a balhét.

Fegyveres rablással gyanúsított férfit bilincsel meg egy rendőr Nagykőrösön 2022. augusztus 6-án. A 18 éves fiú augusztus 3-án kisfia játékpisztolyával megpróbált kirabolni egy járókelőt Nagykőrösön. MTI/Mihádák Zolt

A rendőrség közölte, a férfi ellen több eljárás is folyamatban van garázdaság és vagyon elleni bűncselekmények miatt. Hozzátették, a most elkövetett támadás fegyveres rablásnak minősül, függetlenül attól, hogy azt játékfegyverrel követték el. A közlés szerint a bíróság pénteken elrendelte a férfi letartóztatását.

Elfogott, fegyveres rablással gyanúsított férfit kísér egy rendőr Nagykőrösön 2022. augusztus 6-án. A 18 éves fiú augusztus 3-án kisfia játékpisztolyával megpróbált kirabolni egy járókelőt Nagykőrösön. MTI/Mihádák Zoltán