Többen meghaltak a migránsokkal telezsúfolt autóban

Rendőrség

Két ember meghalt, kilenc megsérült, amikor az őket szállító jármű karambolozott, majd kigyulladt Bócsa külterületén péntek 2 óra körül.

A Police.hu közlése szerint a baleset az 54-es főút 34-es kilométerénél történt, amikor két jármű összeütközött. “Az egyik – amelyet valószínűleg egy embercsempész vezetett, aki migránsokat szállított – szinte azonnal kigyulladt. A járműben utazók közül legalább kilencen megsebesültek, illetve ketten az életüket vesztették” – áll a közleményben.

Frissítés: A jelenlegi adatok alapján a Hyundait vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, és úgy akart kikanyarodni a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton – a Bócsa felől Kecskemét irányába – haladó Mercedesnek.

A Hyundai grúz sofőrjét  a helyszínen elfogták. Ő a kocsijában tizenöt migránst szállított.  A két kocsiban utazók közül tizenkét fő sérültet kórházba szállítottak, közülük egy határsértő szintén már életét vesztette.

Összetört autók az 54-es főút mellett Bócsa külterületén, miután összeütköztek 2022. augusztus 5-én. A rendőrség közlése szerint az egyik autó – amelyet valószínűleg egy embercsempész vezetett, aki migránsokat szállított – kigyulladt. A járműben utazók közül ketten az életüket vesztették, és legalább kilencen megsebesültek. MTI/Donka Ferenc