leonardo dicaprio

Börtönbüntetésre ítélték a szabolcsi Frank Abagnalet, aki pilótának adta ki magát, hogy az áldozatait lehúzza

Rendőrség

A férfi még 2019-ben álnéven ismerkedett meg egy társkereső oldalon az áldozataival. A férfi magát pilótának állította be, aki jelentős befolyással és üzleti befektetéssel bír.

A sértettek nem fogtak gyanút és megbíztak a férfiban, aki ezt kihasználva több mint 100 millió forint készpénzt csalt ki különböző indokokkal. A férfi jellemzően gépjármű- vagy ingatlanvásárlás kapcsán kért pénzt, de szintén bevett gyakorlat volt nála, hogy kedvező befektetési- vagy valuta átváltási lehetőséggel kecsegtette a sértetteket és azok hozzátartozóit. Többször előfordult, hogy készpénzt és értéktárgyakat és közokiratokat is ellopott.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2022. június 22-én csalás, lopás, közokirattal visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt – nem jogerősen – 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte G.Zs.I. vádlottat. A bíróság ezen túlmenően több, mint 100 millió forint kártérítés megfizetésére is kötelezte a férfit a sértettek részére.

A bíróság által tartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését a vádirattal egyezően és lemondott a tárgyalás jogáról. Akként nyilatkozott, hogy megbánta tettét és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az általa okozott kárt a sértettek részére megtérítse.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség, a vádlott és védője is 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozataik megtételére.