sziréna, baleset, rendőrség

Emberrablással és családirtással fenyegetőzött egy nyírbátori férfi, ha nem utalnak neki milliókat

Rendőrség

Egy sárpilisi férfi tett feljelentést 2022. április közepén, hogy egy internetes oldalon eladásra kínált rakodógépet szeretett volna megvásárolni – számolt be a rendőrség. A hirdetővel meg is egyeztek a vételárban, valamint a biztosítékként fizetendő előlegben. A feljelentő a hirdetésben szereplő bankszámlára át is utalta az utóbbit, összesen 700 ezer forintot. A hirdető ezt követően nem tette lehetővé, hogy a vásárló a gépet megnézze, majd elérhetetlenné vált számára, az előleget pedig nem utalta vissza.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság az ügyben nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető eljárást kezdeményezett.

A későbbiekben a sértett lánya 2022. április 22-én tett feljelentést, hogy egy ismeretlen férfi felhívta telefonon és arra kényszerítette, hogy édesapját vegye rá további 10 millió forint átutalására a korábban megadott bankszámlára, ellenkező esetben őt elrabolja, apjának családját pedig megöli. Az átutalás nem történt meg.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el zsarolás bűntett elkövetésének kísérlete miatt.

Ennek során tanúként kihallgatták a nő férfi testvérét, aki elmondta, hogy ő is kapott egy hasonló tartalmú hívást, melyben 5 millió forintot követelt a hívó. A pénzt ebben az esetben sem kapta meg.

A szekszárdi rendőrök széleskörű nyomozást folytattak az ügyekben, így jutottak el egy 28 éves nyírbátori férfihez, aki megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmények elkövetésével.

Lakhelyén kutatást tartottak, melynek során számos tárgyi bizonyítékot sikerült lefoglalniuk. A nyomozók több embert is kihallgattak, akik terhelő vallomást tettek rá.

A férfit előállították, majd a fent leírt bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítás ellen panasszal élt és nem tett érdemi vallomást. Ezt követően őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a férfit 2022. április 29-én letartóztatta.

Ügyében a Szekszárdi Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot.