Rendőrök lepték meg a nyíregyházi pókerezőket

Rendőrség

A tiltott szerencsejáték szervezőjének bűncselekmény elkövetése miatt kell felelnie.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói a Jonatán Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak bevonásával 2021. május 28-án este Nyíregyházán ütöttek rajta egy társaságon, akik egy jelenleg üzemen kívüli presszóban tiltott szerencsejátékban vettek részt.

A rendőrök a helyszínen elfogták a tiltott szerencsejátékot szervező F. S. 29 éves újfehértói lakost, aki a nyomozás adatai szerint a korábbi vendéglátóhelyen rendszeresen szervezett tiltott kártyajátékot. A készpénzes póker tíz játékossal és két osztó segítségével zajlott, amelyhez hatósági engedéllyel a szervező nem rendelkezett.

A kutatás alatt az egyik helyiségben 6,3 gramm mennyiségű kábítószergyanús anyagot, a gyorsteszt eredménye szerint kokaint is lefoglaltak a rendőrök, aminek birtoklása és fogyasztása is a szervezőhöz köthető. A rendőrök F. S.-t a rendőrkapitányságra előállították, és tiltott szerencsejáték szervezése bűntett, valamint kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták.

A gyanúsított a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.