Ittasan okozott balesetet Gyulaházán

Rendőrség

A Kisvárdai Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 19 éves szabolcsbákai lakos ellen.

A férfi 2021. március 17-én személygépkocsival közlekedett Gyulaházán, amikor haladása során lesodródott az útról és egy vízelvezető árokba hajtott. A rendőrök a gépkocsivezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, ezért további mintavétel céljából előállították.

A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a férfi szervezetében a cselekmény elkövetésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol koncentráció volt. A rendörök a férfit 2021. április 12-én gyanúsítottként hallgatták ki, a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kisvárdai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.