Az „Év tűzoltója” Kisvárdán

Rendőrség

Díjazták a 2020-ban legkiválóbban teljesítő kisvárdai rendőrt és tűzoltót.

Az „Év Kisvárdai Tűzoltója” kitüntető díjat Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából adományozza Kisvárda önkormányzatának képviselő-testülete. Az elismerő címet Gál Levente tűzoltó főhadnagy, a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ’A’ csoportjának szolgálatparancsnoka kapta!

Az ifjú hivatásos tűzoltó pályafutását 2014-ben Szolnokon kezdte beosztott tűzoltóként. Még abban az évben jelentkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tűzvédelmi és mentésirányítási szakirányára. Az egyetem után került a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra rajparancsnoki beosztásba. Közben folytatta tanulmányait, 2019-ben szakmai mesterfokozatot szerzett. Gál Levente tűzoltó főhadnagy jelenleg szolgálatparancsok.

A Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Aros László tűzoltó alezredes, tűzoltósági tanácsos úgy fogalmazott: „Fiatal kora ellenére hiteles vezető, társai és elöljárói egyaránt elismerik. Szakmaiságára igényes, folyamatosan fejleszti, képzi magát, keresi a kihívásokat. Szolgálati feladatai ellátása mellett, folyamatosan, több szakmai témakörben végez kutatásokat.”

Tavaly a Dr. Balogh Imre Emlékpályázat zsűrije különdíjat is adományozott: Gál Levente tűzoltó főhadnagyot és a „Biztonsági tiszt – az első és a legfontosabb szervezhető beosztás” című pályaművét illette az elismerés.

Idén, egyetemi oktatói felkérésére több tudományos szakmai folyóiratban publikált, nemzetközi és hazai szakmai konferenciákon tartott előadásokat – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.