Hiába bújtak a bokrok alá, a kölcsei rendőrök elfogták őket

Rendőrség

Csempészett dohányáruval bukott le három férfi Tiszabecsnél.

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2021. április 27-én Tiszabecs térségében elfogtak három férfit, akik magyar adó-és zárjegy nélküli cigarettát csempésztek.

A háromfős társaság tagjai megpróbáltak ugyan a rendőrök elől elrejtőzni egy fákkal és bokrokkal sűrűn benőtt területen, de nem jártak sikerrel. Az egyenruhások a két ukrán-magyar, és egy ukrán állampolgárságú férfiak birtokában az elfogáskor több, mint ezer doboz csempészett dohányárut találtak, amelynek értéke meghaladja a kétmillió forintot.

Az intézkedés alatt a rendőrök megállapították, hogy a férfiak Magyarország államhatárát Ukrajna irányából, jogellenesen lépték át. Bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították őket a határrendészeti kirendeltségre, ahol a további eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai átvették az intézkedést.

A tiltott határátlépés, útiokmánnyal kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt az eljárást a rendőrség folytatja – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük