Helybeli fiú fosztogatott Baktalórántházán, a rendőrök elfogták

Rendőrség

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 15 éves baktalórántházi lakos ellen.

A fiú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. február 28-án, és 2021. április 10-e és 28-a között további öt alkalommal baktalórántházi ingatlanokba tört be. Az ingatlanokból, illetve azokhoz tartozó melléképületekből és udvarokból eltulajdonított háztartási készülékeket, szerszámokat, illatszereket, tisztítószereket, dohánytermékeket, ruhaneműket, készpénzt, bankkártyát, de még haszonállatokat is.

A baktalórántházi rendőrök az eltulajdonított tárgyak közül néhányat – amelyeket a gyanúsított még nem értékesített – lefoglalták. A nyomozás adatai szerint a betörések egy részét egyedül, de alkalmanként másod- illetve harmadmagával követte el. A rendőrök a 15 éves tiszadobi és 17 éves berkeszi társait is beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrök a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiút 2021. április 28-án 7 rendbeli lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az illetékes ügyészség indítványára a bíróság 2021. április 29-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Alkalmi társai szabadlábon védekezhetnek – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük