Tárgyaláson folytatódik a testvéreit bántalmazó férfi ügye

Rendőrség

A Nyíregyházi Törvényszék 2021. április 27-én előkészítő ülést tartott az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és kábítószer birtoklásának vétsége miatt L.D. vádlottal szemben folyamatban lévő ügyben.

A vádirat szerint a vádlott 2019. december 24-én napközben alkoholt ivott és kábítószert fogyasztott, majd az esti órákban egy családi rendezvényen a feleségét pofon ütötte és megrúgta. Az asszony a verés elől bemenekült a házba és az ott lévő rokonoktól kért segítséget. Ezután a vádlott testvérei kimentek az udvarra, hogy a további bántalmazást megakadályozzák, azonban ekkor a vádlott a zsebéből elővett egy kést. Amikor az egyik testvére megpróbálta lefogni a vádlottat, akkor ő a nála lévő késsel többször megvágta és megszúrta a férfit. Ezután a vádlott a testvére segítségére siető másik testvérére is rátámadt. Ezután a sértettek bementek a házba és az ott tartózkodó személyek telefonon értesítették a mentőket és a rendőrséget.

Mindkét sértett 7-8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a vádlott által használt eszközre és a sérült testtájékra tekintettel fennállt az életveszélyes sérülések kialakulásának a reális esélye is.

A vádlott az előkészítő ülésen részben ismerte be tettét. Azzal védekezett, hogy az egyik testvérének csak kisebb sérüléseket okozott, míg másik testvére a dulakodás közben magának okozta sérüléseit. Elmondta tovább, hogy nem volt tudomása arról, hogy az általa fogyasztott cigaretta kábítószert tartalmaz. Az eljárás 2021. június 08-án tárgyaláson folytatódik, ahol a vádlott kihallgatása és tanúk meghallgatása várható – tájékoztatott a Nyíregyházi Törvényszék.