Ittasan vezetett, kerítésnek ütközött Gávavencsellőn

Rendőrség

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi Rendőrőrse járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást A. G. 31 éves gávavencsellői lakos ellen.

A férfi 2020. december 21-én Gávavencsellőn közlekedett személygépkocsijával, amikor egy lakóház kerítésének ütközött, majd elhajtott. A rendőrök a baleset után A. G.-t a lakóhelyén intézkedés alá vonták és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre előállították.

A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a járművezető szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök a férfit 2021. január 11-én gyanúsítottként kihallgatták, és a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük