Összehangolt közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Rendőrség

A rendőrök számos esetben intézkedtek közlekedési szabályszegések miatt, ittas járművezető ezúttal nem volt.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztálya, a Tiszavasvári Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya munkatársai tartottak közös, összehangolt közlekedésbiztonsági fokozott ellenőrzést 2021. február 16-án megyénk útjain.

Az elsődleges cél a közúti közlekedési balesetek megelőzése volt, a legfőbb baleseti okok közé tartozó jogsértéseket elkövető járművezetők kiszűrése által.

Az összehangolt rendőri ellenőrzés alatt tizenhárom gyorshajtóval szemben intézkedtek a rendőrök, és szabtak ki a túllépés mértékétől függően közigazgatási, vagy helyszíni bírságot. Vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt 3, a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt 1, a záróvonal átlépése miatt 3, tilos jelzésen áthaladás miatt 1, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 3 járművezetővel szemben intézkedtek, és szabtak ki a rendőrök bírságot. Öt járművezetővel szemben azért kellett intézkedniük, mert nem biztosítottak áthaladási elsőbbséget a kijelölt átkelőhelyen közlekedő gyalogosoknak.

Mindezeken túl számos esetben alkalmaztak kisebb fokú szabályszegés elkövetése miatt figyelmeztetést, vagy szabtak ki helyszíni bírságot. Szabálysértési eljárást 6 esetben kezdeményeztek lejárt műszaki érvényesség, okmányok hiánya, nem megfelelő műszaki állapotban lévő járművel közlekedés miatt. A megállított járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kigyulladt az autó Nagykállóban

Szarvas rohant egy autó oldalának Nyíregyháza közelében

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük