Idős asszonyt raboltak ki Ököritófülpösön

Rendőrség

A Mátészalkai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást F. R. 19 éves és F. A. 26 éves ököritófülpösi lakosok ellen – írja a police.hu

A megalapozott gyanú szerint a férfiak 2020. szeptember 10-én dél körül mentek be lopási szándékkal egy egyedül élő idős asszony ököritófülpösi házába. A gyanúsítottak fejükre kapucnit húztak, arcukat maszkkal eltakarták, így követeltek pénzt az otthon tartózkodó nőtől.

Fotó: police.hu

A 79 éves asszony hiába bizonygatta, hogy nincs pénze, támadói tovább követelőztek, egyikük többször meg is ütötte. Átkutatták a szekrényeket, de pénzt nem találtak, így végül csupán egy mobiltelefonnal és egy kulcscsomóval távoztak. A mátészalkai rendőrök a bejelentés után haladéktalanul megkezdték a nyomozást az ismeretlen tettesek mielőbbi elfogása érdekében.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeképpen a rendőrök látóterébe került a két helybeli férfi, akiket 2020. szeptember 11-én elfogtak, és gyanúsítotti kihallgatásuk alatt a bűncselekmény elkövetését beismerték. A nyomozók mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.