Ittas vezető okozott balesetet

Rendőrség

A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát – írta meg a police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást F. Gy. 40 éves nagykállói lakos ellen.

A férfi 2019. december 1-jén személygépkocsival közlekedett Nagykálló belterületén, amikor feltehetően figyelmetlensége miatt az úttestről lesodródott, és nekiütközött egy közúti jelzőtáblának. A férfi ezután tovább hajtott, majd néhány méter megtétele után leparkolta a járművet az úttest szélén és gyalog távozott. A rendőrök a balesetet okozó férfit rövid időn belül beazonosították és otthonában elfogták.

Az intézkedés alatt vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A beszerzett szakértői vélemények alapján a férfi szervezetében a cselekmény elkövetésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök a férfit 2020. január 17-én a rendőrőrsön gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.