Lezárt akta: Ittasan vezetett

Rendőrség

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Balkányi Rendőrőrse járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. J. 25 éves szakolyi lakos ellen.

A férfi 2020. január 1-jén személygépkocsival közlekedett Szakoly belterületén, amikor nekiütközött egy családi ház kerítésének, majd a gépjárművet hátrahagyva a helyszínt utasával együtt gyalogosan elhagyták. A rendőrök a két személyt a baleset közelében igazoltatták, és az ellenőrzés során megállapították, hogy a gépkocsit vezető férfi vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett. A továbbiakban a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a férfi szervezetében a cselekmény elkövetésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök a férfit 2020. február 6-án a rendőrőrsön gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Ellene engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt külön eljárást folytattak le.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Balkányi Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.