Bűnbánó levelet írt a mentősöket büntetőfékkel szívató autós

Ország Rendőrség

A rendőrség eljárást indított egy törteli lakos ellen, aki büntetőfékezéssel szívatott egy mentőt, majd kis híján balesetet okozott.

Az eset március 28-án este történt Martfűnél, amikor a  meg akart előzni egy mentőautót, ezért a járműve távolsági fényszórójának felvillantásával továbbá hangkürttel többször jelzést adott a sürgősségi ellátást végző autó sofőrjének.

Miután a 23 éves férfi megelőzte a mentőautót,

büntetőfékezett a sérültet szállító gépjármű előtt, aminek a vezetője csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy erőteljesen lassítania kellett.

A rendőrök elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a jogsértőt, akit gyanúsítottként kihallgattak.

A Szolnoki Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Á. András ellen, akinek a rendőrök a helyszínen elvették vezetői engedélyét – írta közleményében a rendőrség.

A férfi később levelet írt a mentősöknek, melyben azt állítja, hibázott, de nem büntetőfékezett.

Sziasztok! Én voltam az elkövető. Viszont a cikk nem fedi a teljes valóságot, és több apróbb részletet nem tartalmaz, de ez nem mentesít fel semmi alol. A mentős csak megkülönböztető fényjelzést használt, de tisztába vagyok vele, hogy így sem lett volna szabad megelőznöm. Viszont a legfontosabb, hogy büntető fékezés nem történt amivel gátoltam volna a mentő előrehaladását, és eszem ágában sem volt a mentőst hátráltatni. Az bosszantott fel leginkább, hogy miért haladt ilyen lassan (50-60 km/h) miközben sérültet visz. Viszont amit rendkívül szégyellek, hogy a kihalgatáskor közölték hogy beteg sérülséséből adódóan csak ilyen sebbességgel tudott közlekedni. Ez sokkolt, és szó szerint borzalmasan éreztem magam. Beismerő vallomást tettem, elismertem hogy hibáztam, viszont a cikk nem fedi a valóságot. Eszem ágában sincs kitérni a felelőség alol, vállalom a következményeket, hiszen Én hibáztam! Elfogadom Mindenki véleményét, mert ha az én hozzátartozóm ült volna abban a mentőben, én is hasonlóan vélekednék Hozzátok! Ilyet nem szabad csinálni, ezt megtanultam egy életre. Bocsánatot kértem minden érintettől, mert aki hibázott, az egyedül én voltam, és megédemlem a következményeket!”

– írja Ábrahám András.

IME A BÜNTETŐFÉKEZŐ SOFŐR LEVELE❗️(SZERINTE NEM ÍGY TÖRTÉNT)“Sziasztok! Én voltam az elkövető. Viszont a cikk nem fedi…

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2020. március 30., hétfő