Rablás, majd önbíráskodás

Rendőrség

A Debreceni Rendőrkapitányság rablás bűntett, valamint önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást két hosszúpályi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. január 1-jén 17 óra körüli időben, Hosszúpályiban egy ötfős társaság italozott az egyik családi házban. A társaságból L. Ferenc egy idő után nem érezte jól magát, ezért bement és lefeküdt az egyik szobában. R. János kis idő múlva bement a férfihoz, akit egy késsel megfenyegetett és pénzt követelt tőle. Az ott lakó L. Ferenc a követelésnek nem tett eleget, ezért R. János őt egy alkalommal arcon ütötte, majd a támadó a 28 éves férfi nadrágjának zsebéből kivette a készpénzt és a házból távozott.

Miután L. Ferenc a történtek után magához tért, követni kezdte R. Jánost, akit az utcán utolért és követelte vissza a pénzét. Ennek a során a 28 éves férfi többször arcon ütötte R. Jánost, aki azonban a követelésnek nem tett eleget. L. Ferenc ezután a helyszínről elment.

Az esetről egy állampolgár telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét. A bejelentést követően a Hosszúpályi Rendőrőrs munkatársai adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a két helyi lakost elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A nyomozók R. Jánost rablás bűntett, míg L. Ferencet önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett 48 éves R. Jánost a Debreceni Járásbíróság 2015. január 4-én előzetes letartóztatásba helyezte. L. Ferenc az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.