Barkácsötletek igazi profiknak

Ország

Az emberek nem egyformák a kézügyességüket tekintve sem. Vannak akik úgy születnek, hogy bármit megjavítanak, bármit elkészítenek, míg mások a kalapácsot is fordítva fogják.

Akinek van kézügyessége általában sokat barkácsol, hogy lefoglalja magát, különféle dolgokat készít a semmiből. Nagyon sok dolog, amit egyesek eldobnak, másnál a kamrában, műhelyben végzi ‘majd még valamire jó lehet’ szlogennel. Egyébként is környezetbarát dolog, ha nem dobunk ki minden feleslegesnek ítélt dolgot, hanem újra tudjuk hasznosítani.

Mit lehet készíteni a maradékokból, hulladékokból?

A továbbiakban azokat a dolgokat mutatjuk be, amiket bárki könnyedén elkészíthet otthon.

●     Mécsestartó vagy kerti lámpás

Nagyon sok bébiételes üveg végzi a szemétben, pedig ezek a pici üvegek hőállóak, így csudaszép mécsestartót lehet készíteni belőlük. Ragasztva, festve lehet díszíteni, kis drótból készült fogantyúval fel is lehet akasztani. Fűszereket a mécses vagy a gyertya mellé téve még illatos is lehet a mécsestartónk. Igazán jó ötlet lehet karácsonyra fahéjjal fűszerezve. De nem csak üvegből, hanem konzerv dobozból is készíthetünk kerti lámpást, ha a konzervdobozt kilyuggatjuk különböző mintákban, szöggel és kalapáccsal a legegyszerűbb, aztán festhetjük, ragaszthatjuk.

●     Sütemény szaggató

Elsősorban a sörös családoknál jó ötlet felhasználni az üres dobozokat. Villámgyorsan lehet belőle karikákra vágva sütiszaggatót készíteni, és ha van anyag bőven akár a rokonoknak, ismerősöknek is ajándékozhatunk belőle.

●     Farmer táska

Ha van egy pici varró tudásunk és egy régi kiszuperált farmernadrágunk, kis ügyességgel nagyon jó táskát lehet készíteni belőle, aztán díszíteni a különböző gombokkal, cipzárral, csattal, bármivel amitől egyedivé válik.

●     Fűszerolaj

Ha van valami különleges formájú üvegünk, például szószos, olajos, igazából mindegy,  tegyünk bele különféle fűszereket, majd töltsük fel ét olajjal vagy olívaolajjal. Pár hét eltelte után már használható fűszerolajunk lesz. Ajándéknak is tökéletes, díszíteni is lehet az üveget akár csipkével, szalaggal.

●     Dobozok ajándékozáshoz, tároláshoz

Különböző méretű kartondobozok szinte minden háznál előfordulnak, jobb, rosszabb állapotban. Azonban kellő kozmetikázással csodaszép ajándékdobozok lesznek belőlük, sőt ha szükségünk van tároláshoz dobozokra, azoknak is szuper jó ötlet.  Színes csomagoló anyaggal vagy vékonyabb tapétával bevonjuk a dobozokat, lehetőleg több darabot egyforma színű papírral mert így garnitúrának is alkalmas lehet ha tároláshoz szeretnénk használni őket. Esetleg egy családon belül mindenkinek egyforma mintájú lehet az ajándék csomagoló doboza.

A barkácsoláshoz többnyire szükség van különféle szerszámokra, csavarokra, szegekre.

A szerszámok, csavarok, létrák webshopból is megvásárolhatók, a Szerszámváros webáruház haza is szállíttatja a megvásárolt termékeket.

Összegezve

A környezetvédelem szempontjából sem mellékes, hogy a számunkra már feleslegessé vált különféle dolgokat nem a szemetesbe tesszük, hanem újra felhasználjuk, más dolgot készítve belőle. Arról nem is beszélve, hogy a csináld magad tevékenység leköti a felesleges energiánkat és sikerélményt is okoz. (x)