A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. május 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Brüsszelből üzent Orbán Viktor

Ország

Az EU és a nyugat-balkáni országok vezetőinek találkozója után, de még az EU-csúcs kezdete előtti szünetben, Brüsszelből jelentkezett be Orbán Viktor a Facebook oldalán egy videóval.

A videóban elmondta, hogy az Európai Tanács csütörtök délutáni ülésén az ukrajnai és a háborús állapotokról tárgyalnak, holnap pedig az európai gazdaságról egyeztetnek. A miniszterelnök szerint Európa helyzete nem rózsás, a kontinens szenved a háborús inflációtól és a háborús gazdasági válságtól.

“Ráadásul újabb és újabb szankciós ötletek bukkannak fel és szankciós javaslatokat terjesztenek elénk. Márpedig a háború mellett a szankció az oka a gazdasági bajoknak. Nekünk most nem újabb szankciókra, hanem békére van szükségünk, mert a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke. Igent mondunk Ukrajna európai uniós tagságára, igent mondunk a békére is, és nemet mondunk a további szankciókra” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.