Hogyan válasszunk eljegyzési gyűrűt?

Ország

Egyre többet jár a fejedben, hogy ideje lenne komolyabb mederbe terelni a kapcsolatotokat a kedveseddel? Akkor ne gondolkozz tovább, hiszen valószínűleg készen állsz arra, hogy megtedd a nagy lépést a lánykérés felé. Már csak a tökéletes eljegyzési gyűrű kell hozzá. 

Az eljegyzési gyűrűnek már az ókortól kezdve szerepe van a házasulandóknál, így elég lényeges, hogy mindkét felet tükrözze. Érdemes a menyasszony stílusát figyelembe venni, hogy mégiscsak illeszkedjen a mindennapjaiba, de nem szabad szem elől téveszteni, hogy ez kettőtök közös életének a kezdetét jelképezi, azaz merd beletenni az egyéniségedet!

Hogyan válassz?

Az első nagyon fontos szempont a kiválasztás során, hogy vedd alapul a kedvesed többi ékszerét, azaz, hogy milyen színeket preferál. Az eljegyzési gyűrű esetében is az első kérdés, hogy sárga-, fehér- vagy épp rozéarany legyen-e a karika. 

Az is rendkívül fontos, hogy tudd, hogy mekkora a párod keze, hiszen az eljegyzési gyűrűben lévő kő méretét ez nagyban meghatározza. Érdemes néha játékosan összemérnetek a kezeiteket, hogy biztosan meg tudd határozni a méretét, amikor szükség van rá.

Az ujj mérete is ugyanilyen meghatározó szempont. Azaz ha husisabb ujjakra keresel eljegyzési gyűrűt, akkor érdemesebb a vékonyabbak közül válogatnod, mert sokkal jobban mutat a vastagabb ujjakon. Vékony ujjakra tökéletes választás a szélesebb karika, nem csak dekoratívabb, de sokkal kényelmesebb is a viselete.

Végül pedig nem mindegy, hogy mennyi csillogást választasz, hiszen kereshetsz egy- vagy többköves darabot is, attól függően, hogy milyen a kedvesed stílusa. 

Ha kell egy kis segítség

A legtöbb férfi meglehetősen tanácstalan az eljegyzési gyűrű választása során, és megpróbálnak megkapaszkodni minden apróságba, amibe csak lehet. Ne tartozz közéjük, hanem végezz egy kis kutatómunkát, ami jócskán előrébb vihet az ötletelésben!

Először is próbáld kideríteni, hogy miket nézegetett korábban. Ehhez segítséget nyújt a pinterest, a böngésző előzményei, hogy esetleg keresett-e fel mostanában ékszerekkel kapcsolatos oldalakat, mint amilyen az Ékszerpalota? Ha igen, akkor folytasd a nyomozást ezen a vonalon. Amennyiben nem, akkor következhetnek a barátnők, családtagok vagy bárki, akivel bensőséges kapcsolatot ápol. Hidd el, hogy segíteni fognak, hiszen jót akarnak a kedvesednek.

Ha pedig ez sem vezet eredményre, akkor véletlenül vezessen az utatok egy ékszerészet felé. Hidd el, biztosan megáll nézelődni, mert a nők már csak ilyenek, imádják a csillogó szépségeket!

Keresgélj a neten, mielőtt beleveted magad az eljegyzési gyűrűk sokaságába. Ha már felvértezed magad néhány ötlettel, könnyebben fogsz tudni ellenállni a csábításnak!