Nyílt napokkal indította a 2024-es évet a nyíregyházi Mentorház

Helyi hírek

2023 novemberében nyitott meg kaput a fogyatékkal élő fiatal felnőttek előtt a nyíregyházi Menthorház, melynek célja a fiatalok nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedésének elősegítése.

A B2O Nonprofit Kft. és a Mentorállás Alapítvány által végzett munka során a fogyatékkal élők is esélyt kapnak egy teljes életre, hogy kikerülve az iskolából ők is munkát vállalhassanak és a társadalom hasznos tagjának érezhessék magukat. A Mentorház szakemberei felmérésüket követően segítenek a felkészítésükben egyénre szabott gyógypedagógiai, pedagógia módszerekkel, ezt követően helyezik ki őket a munkaerőpiacra.

Nyílt nap a Mentorházban

A Mentorállás Program szakmai módszertanába tekinthettek be mindazok, akik ellátogattak a Mentorház nyílt napjaira 2024 január 10-én és 17-én. Január 10-én kifejezetten a fogyatékkal élőknek szerveztek workshopot és előadásokat az intézmény szakemberei, 17-én pedig mindenki mást is sok szeretettel vártak. Az események résztvevői kipróbálhatták a neurofeedback tréninget, a Bemer terápiát, valamint pilates foglalkozáson mozgathatták át tagjaikat, miután meghallgatták a diszlexia tanácsadó, a pszichológus és a táplálkozási tanácsadó előadásait.

Nyílt nap a Mentorházban

A Mentorház létrejöttét a dán The Velux Foundations, a fogyatékkal élő fiatalok felkészítését a munkaerőpiacra pedig a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatja.