Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt rendeztek Nyíregyházán

Helyi hírek

70 kiállító érkezett a csütörtöki Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár rendezvényre, ahol bemutatták a Járási Startmunka mintaprogramok eredményeként előállított termékeit.

A közfoglalkoztatási kiállítást 6. alkalommal szervezték meg. A vármegyében található városok, falvak települtek ki a Kossuth térre azzal a céllal, hogy a közfoglalkoztatók megismerkedjenek egymással, átadják a jó gyakorlatokat, bemutassák a lakosságnak ezt a foglalkoztatási formát.

„A jelenlegi közmunka program 2011-ben indult, volt egy felfutási időszak. 2016-17-ben 1700 főt alkalmaztunk itt, Nyíregyházán. Ez egy nagyon tekintélyes szám. Mai napon már nincs 300 közfoglalkoztatott városunkban. Ez azt jelenti, hogy a programnak a legnagyobb sikere és értéke, hogy közel 1500 ember az elsődleges munkaerőpiacon talált magának munkát és megélhetést a családjának. Mit jelent ez? Vállalkozásoknál, intézményekben, hivatalokban dolgoznak, akár ezen a vásáron is több olyan munkatárs van, aki korábban közfoglalkoztatott volt. Ők tudják, hogy milyen nehéz sorból indultak, a program legnagyobb értékének ezt tartom” – emelte ki Jászai Menyhért alpolgármester.

A Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron sokszínű portékákkal találkozhattak. A vármegye települései mezőgazdasági, kézműves termékein kívül készültek többek között ipari alapanyagokkal, közétkeztetésben felhasznált élelmiszerekkel. A rendezvényen átadták a termékdíjakat is. Az első helyen idén Fábiánháza község önkormányzata végzett a szőlőlekvárral.