Új befektető veszi át a nyíregyházi Electrolux gyár telephelyét

Helyi hírek

Az Electrolux februári bejelentése óta miszerint bezárják a nyíregyházi üzemüket a Nyíregyházi Önkormányzat kereste a lehetséges új befektetőket.

Kovács Ferenc polgármester bejelentette, hogy megtalálták az új befektetőt. Az elektromos hőszivattyúkat gyártó, 1993-ban alapított svéd Qvantum vállalat mérföldkőnek számító akvizíció keretében vásárolja meg az Electrolux létesítményét. A gyártóüzemet fokozatosan alakítják át elektromos hőszivattyúk gyártására, és várhatóan 2024 második felében kezdik meg a termelést. A Qvantum arra számít, hogy a telephely éves termelési kapacitása egymillió hőszivattyú lesz, ezzel a Qvantum Európa egyik legnagyobb gyártójává válik.

A nyíregyházi gyártóüzem a Qvantum harmadik gyára lesz a svédországi Limhamn és Åstorp után. Ezzel a Qvantum megerősíti pozícióját a városok és más települések szén-dioxid-mentesítésében és villamosításában Európa-szerte, intelligens, könnyen telepíthető, könnyen szervizelhető és megfizethető elektromos hőszivattyúkat kínálva szélesebb vásárlóréteg számára.