Egymilliárd forintnyi uniós pénzből fejlesztették a Szabolcs-Szatmár-Beregi rendőrkapitányságokat

Helyi hírek

Uniós forrásból egymilliárd forintot fordítottak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság öt vidéki kapitányságának épületenergetikai fejlesztésére. A projekt zárórendezvényét pénteken tartották Nyíregyházán.

Az eseményen Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban megvalósult beruházás segítségével a korábbi negyedére csökkent a rendőrségi épületek energiafogyasztása. A fejlesztés során födém- és homlokzatszigetelést végeztek, modernizálták a fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat – ismertette a helyettes államtitkár.

Szabó Tünde, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt: az operatív program segítségével az elmúlt időszakban sok oktatási intézmény és kormányépület energetikai rendszere újulhatott meg. A projekt a nyíregyházi, a nyírbátori, a záhonyi, a vásárosnaményi és a mátészalkai rendőrkapitányságok épületeinek korszerűsítését foglalta magában – közölte Hudák Zsolt rendőrfőkapitány-helyettes. Hozzátette, a megújuló energiára épülő beruházással töredékére csökkent a kapitánysági épületek üzemeltetési költsége.