Döntött az ügyész a figyelmetlen sofőr által okozott nyíregyházi autóbaleset ügyében

Helyi hírek

Figyelmetlenül hajtott ki az egyik telepről a főútra a gyanúsított gépkocsijával, és összeütközött a szabályosan közlekedő sértettel. Az ügy nem kerül bíróságra, mert az ügyész közvetítést rendelt el közöttük. – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A hibás sofőr már több mint 20 éve rendelkezik vezetői engedéllyel, de 2023. március 2-án a délutáni órákban hibásan döntött, amikor Nyíregyházán az egyik telephelyről  figyelmetlenül kihajtott a főútra, és ott ütközött egy szabályosan közlekedő autóval.  A gyanúsított figyelmetlensége miatt nem adta meg az elsőbbséget a sértett gépkocsijának, és emiatt a két jármű összeütközött. Ráadásul a sértett gépkocsija nekicsapódott egy harmadik, szintén szabályosan közlekedő járműnek. A sértettnek a csuklója tört el a balesetben, ami nyolc napon túl gyógyult meg. A gépjárművekben jelentős anyagi kár keletkezett.

A gyanúsított azonnal elismerte a felelősségét a balesetért, mentségére semmit nem tudott felhozni, ugyanakkor kérte, hogy jóvátehesse a sértettnek okozott kárt. Ehhez a sértett is hozzájárult, ezért az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított eljárást hat hónapra felfüggesztette azért, hogy a felek a közvetítői előtt megállapodjanak. Várhatóan pénzbeli jóvátételt fog kérni a sértett a gyanúsítottól. Ha megállapodásukat az ügyészség jóváhagyja, a gyanúsított pedig teljesíti az általa vállaltakat, az ügyészség meg fogja szüntetni az eljárást.