A tavaszi gyermekétkeztetés igénybevételének szabályairól adott információt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

Helyi hírek

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján a gyermek lakóhelye vagy, az életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, vagy törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos  helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja.

Az intézményi jogviszonnyal rendelkező általános-és középiskolai oktatásban résztvevő, valamint az intézményi ellátásban nem részesülő gyermekek részére az évközi (téli, őszi, tavaszi) szünetekben ingyenes szünidei étkezést biztosít.

A bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt biztosítja az önkormányzat. Az ingyenes szünidei étkezést a 2022/2023. tanév tavaszi szünetében a szünidőre eső 2 munkanapon lehet igénybe venni: 2023. április 06-án és április 11-én.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a tavaszi szünet időtartama alatt az étkeztetést házhozszállítással biztosítja az arra jogosultak számára. Hétköznap 10.00-14.00 óra között az ételeket lefóliázott, csomagolt dobozban kapják meg a gyerekek. Felhívják azonban a figyelmet, amennyiben nem kívánják az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést igénybe venni, arról szíveskedjenek a Hatóságot mihamarabb tájékoztatni. Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés a gyermek 18. életéve betöltéséig vehető igénybe. Amennyiben a gyermek 18. életévét a szünidei étkeztetés ideje alatt tölti be, az ellátásra a 18. életévének betöltése után már nem jogosult.