A Nyíregyházi Járásbíróság pénzhamisítás miatt letartóztatott egy férfit

Helyi hírek

Bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. február 03-án elrendelte B.R. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra. – közölte a Nyíregyházi Törvényszék

A megalapozott gyanú szerint B.R. és társai 2022. júniusában megállapodtak abban, hogy egy tintasugaras nyomtatóval 10.000 forintos bankjegyeket fognak gyártani. A gyanúsítottak 2022. június 26-án délután egy szabolcsi település presszójába mentek, ahol B.R. gyanúsított kérésére társa egy általuk korábban kinyomtatott hamis 10.000 forintos címlettel fizetett.

B.R. gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban. A gyanúsítottat jelenleg egy kiemelkedő tárgyi súlyú, 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság. Mindezekre tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, valamint a tanúk jogellenes befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, így a bíróság elrendelte a letartóztatását.  A gyanúsított társai jelenleg szabadlábon védekeznek.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, azonban a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.