Nyíregyházi tűzoltóság

A fűtési időszak kezdetével megnőtt a lakástüzek száma

Helyi hírek

A téli szezon kezdetén a figyelmetlenség és a rosszul karbantartott fűtési eszközök miatt egyre több lakástűz keletkezik, amelyek akár halált is okozhatnak. A lakástűz esetén percek alatt átterjedhet a többi helyiségre a tűz, ezért a legfontosabb az emberek kimenekítése a házból.   A héten is több településen keletkezett lakástűz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság információja alapján.

Nyírcsászári

Tűz ütött ki csütörtök reggel egy nyírcsászári családi házban. A nyolcvan négyzetméteres ingatlannál a nyírbátori hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Az egyik tíz négyzetméteres szoba teljes terjedelmében égett, kéziszerszámokkal és vízzel fékezték meg a lángokat a tűzoltók, akik egy gázpalackot is kivittek a házból. A tartályt nem érte hő. Az ingatlanban négyen élnek, egy ember tartózkodott a házban a tűz keletkezésekor. Őt füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Hodász

Teljes terjedelmében égett egy hodászi lakóház csütörtök este. A mátészalkai hivatásos tűzoltók három járművel vonultak az esethez, majd három vízsugárral avatkoztak be. Munkálatok közben egy propánbutángáz-palackot találtak a tűzoltók, azt nem érte hőhatás, időben kivitték az épületből. Személyi sérülés nem történt, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről átmenetileg gondoskodtak.

Kisvárda

Tűz keletkezett tegnap kora hajnalban egy kisvárdai lakóházban. A vegyes tüzelésű kazánkémény mellett, a közlekedőnél izzott a fa szerkezetű áthidaló. A helyi hivatásos tűzoltók szüntették meg a parázslást. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Újfehértó

Lerakódott korom izzott be egy újfehértói családi ház kéményében tegnap. A helyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket. A ház fűtése más módon nem megoldható, az ott élők elhelyezéséről átmenetileg gondoskodtak. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Nyírkáta

Egy nyírkátai vegyesbolt tetőszerkezetének egy része égett csütörtökön. A mátészalkai hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Egy ember meghalt a nyírtelki lakástűzben