Kenyeres zacskóban csempésztek oda 1 zacskó cukrot egy úrnak, akit már megsajnáltak egy boltban

Helyi hírek
Fogalmam se volt róla, hogy ilyen komplikált ma cukorhoz jutni. El se tudtam képzelni, hogy három boltból kettőben egyáltalán nincs, a harmadikban is maximum egy kilót adnak. Volt olyan bolt, ahol az eladó megsajnált a korom miatt, azt mondta, hogy hoz egy kilót a raktárból. Egy barna kenyeres zacskóban adta ide, elkísért a pénztárig, a sor végéről szólt, hogy „a bácsikának már lemértem!” – írja L Ritók Nórának címzett levelében egy úr, aki 50 kg  cukorral akarta támogatni az Igazgyöngy Alapítvány munkáját. Nem tudta, hogy mit vállalt. 

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvánnyal és L. Ritók Nórával korábban is találkozhattak már oldalunkon. Az iskolai szegregáció eltüntetéséért folytatott küzdelméről ismert vezető az alábbi abszurd történetet osztotta meg a magyarországi édes életről.

A jelenséggel mindenki találkozhat a boltokban, de az ehhez hasonló abszurd eset azért kiveri a biztosítékot.

Sokan próbálnak segíteni abban, hogy az ársapkás élelmiszerekből kerülhessen az Igazgyöngy családi csomagjaiba. Nem egyszerű, nemcsak nekünk, hanem a családi vásárlásokban sem.

Most, hogy a hét végén a TESCO-ban gyűjthettünk élelmiszert, a kollégáim is látták, hogy volt, aki saját részre vásárolva háromszor ment vissza egymás után, és vett cukrot, olajat, mert egyszeri bemenettel csak egyet lehetett… – írja az alapítvány vezetője.

És kaptam ezt a levelet is. Egy kedves támogatónktól, aki azt gondolta, 50 kg cukrot szívesen vásárol nekünk. Megosztom a levelét…

„Szia Nóri!
Tíz perce értem haza az 50. kiló cukorral!
Nagyon büszke vagyok magamra csak egy picit panaszkodom, mert igazából nem tudtam, hogy mit vállalok ezzel a dologgal…

Fogalmam se volt róla, hogy ilyen komplikált ma cukorhoz jutni. El se tudtam képzelni, hogy három boltból kettőben egyáltalán nincs, a (jó esetben) harmadikban maximum egy kilót adnak.

Volt olyan bolt, ahol az eladó megsajnált a korom miatt, azt mondta, hogy hoz egy kilót a raktárból. Egy barna kenyeres zacskóban adta ide, elkísért a pénztárig, a sor végéről szólt, hogy „a bácsikának már lemértem!” amiből a pénztáros mindent értett, tudta hogy a családhoz tartozó álruhás Zuckerschmuggler (cukorcsempész, a szerk.)  vagyok… Elképesztően abszurd volt.

Már csak az hiányzik, hogy házkutatást tartsanak nálam és az ötven kiló cukor mellett megtörten állva, TEK-esektől körülvéve bemutassanak a TV2-n, mint lebukott árurejtegetőt…

Igaz, porcukor van 738 Ft/kg, kókuszvirág cukor és nyers biocukor is 2500-3000 forint/kg között. Nem is értem, hogy miért panaszkodnak az emberek.

Ahogy a régi bölcsesség mondja, ha nincs kenyerük, egyenek kalácsot…

Mindegy, vállalás teljesítve, alant láthatod az irodám sarkában rejtegetett bűnjelet.

Így zárult a nem mindennapi történet. Annyira abszurd ez az egész. Nem tudom, hogy lehetne másképp, jobban, de tényleg úgy tűnik, ez így nem éri el a célját – olvasható L. Ritók Nóra bejegyzésében.

Önnek is van saját hasonló története, javaslata?  Ossza meg velünk kommentben a közösségi bejegyzés alatt!

Öt igazgyöngyös diák lépett az érettségi kapujába