Játék a kastélyban

Játék a kastélyban – közönségtalálkozó volt a pénteki bemutató előtt

Helyi hírek Kultúra

A Szegedi Nemzeti Színház új évadának első bemutatója szeptember 30-án  lesz, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátéka a Nagyszínházban kerül majd színre.

A premierhez kapcsolódóan ingyenes, közönségtalálkozót szerveztek kedden délután a Reök-palotában, az alkotók közreműködésével. Ezen részt vett Bezerédi Zoltán rendező, valamint a darab szereplői közül Menczel Andrea (Annie), Borovics Tamás (Almády) és Gömöri Krisztián (Turai), míg a moderátor: Barnák László főigazgató volt.

– Kérlek szépen, nőt sohase szabad meglepni. Mindig telegrafálni kell jó előre. Ahányszor én még az életben ilyen kedves meglepetést csináltam egy hölgynek, végül mindig én lepődtem meg – mondja Gál, Turai szerzőtársa, amikor Annie, a fiatal színésznő félre nem érthető helyzetbe keveredik a szomszédos szobában, aminek sajnos a lány vőlegénye, Ádám is fültanúja lesz. Turai egy briliáns és sziporkázóan szellemes megoldással menti meg a fiatalok szerelmét: a valóságot félreértésként állítja be.

A Játék a kastélyban ötletét egy furcsa véletlen adta: Darvas Lili, Molnár felesége épp a korrepetitorával gyakorolt, amikor az írót meglátogatta az ügynöke. Beszélgetésük alatt a szomszéd szobából Darvas Lili heves szerelmi vallomása hallatszott át – a szerepét tanulta.

Nyitókép: Frank Yvette