Orvos

A Jósa András Kórház a Szív Világnapja alkalmából szakorvosi tanácsadással és vizsgálattal várja a Korzóban az érdeklődőket

Helyi hírek

Szeptember 23-án, pénteken 12 órától, Nyíregyháza szívében, a Korzó Bevásárlóközpont harmadik emeletén ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, testtömeg-index és haskörfogat méréssel, illetve dietetikai és szakorvosi tanácsadással várják a látogatókat a Jósa András Oktatókórház és az Egészségfejlesztési Iroda Nyíregyházi Járás munkatársai. – közölte a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház.

A Szív Világnapjának célja, hogy a világon vezető halálokként számon tartott szív- és érrendszeri megbetegedésekre, rizikófaktorainak karbantartására, valamint a szűrővizsgálatok jelentőségére minél szélesebb körben felhívja a figyelmet, és minden év szeptemberének utolsó hétvégéjén szenteljen legalább egy napot a szíve egészségének mindenki, aki csak teheti.

Fontos a megelőzés, melyet nem lehet elég korán elkezdeni, már gyermekkorban figyelni kell az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra, hiszen csak így válhat egészséges felnőtt a gyermekből.

A szűrésen szakemberektől kaphatnak segítséget azok, akik le akarnak mondani a dohányzásról, egészségesebben táplálkoznának, és a számukra megfelelő testmozgást keresik. A szűréseket végző szakembereink tanácsadással segítenek az egészségesebb életmód kialakításban.

Ahhoz, hogy egy megye vagy egy város lakosságának egészségi állapota javuljon, rengeteg időre, energiára és számos prevenciós programra van szükség, de úgy gondoljuk, hogy együttes erővel a kezdő lépések könnyebben megtehetők, és a célok hamarabb elérhetők.