Több út felújítása kezdődött meg Debrecenben

Helyi hírek

Újabb helyszíneken végeznek útfelújításokat a cívisvárosban: az Acsádi út, a Kard és a Diadal utcák korszerűsítése kezdődött el, melyek a 471-es főút fejlesztéséhez kapcsolódóan újulnak meg. A munkálatokról sajtótájékoztató keretében számolt be Papp László, Debrecen polgármestere, Tasó László országgyűlési képviselő és Becsky István önkormányzati képviselő 2022. szeptember 21-én.
Papp László kiemelte, hogy 2021 után a 2022-es esztendő is a közlekedésfejlesztés éve Debrecenben. – Mindezt nap mint nap tudjuk bizonyítani, hiszen a város számos pontján nagy, vagy kevésbé nagy forgalmú, de a lakosság által igényelt fejlesztések indulnak, zajlanak vagy fejeződnek be. Ebben az évben rendkívül sokat léptünk előre a város közlekedésfejlesztésének területén. A nagy forgalmú utak mellett kisebb lakossági utcák is megújultak – hangsúlyozta.

Egy régi kötelezettségünk, hogy a 471-es főutat rendbe tegyük. A Hajdúsámson és Debrecen közötti szakasz elkészült, néhány hónappal ezelőtt pedig bejelentettük, hogy a belterületi szakasz fejlesztése is megkezdődik

– mutatott rá a polgármester.

A városvezető emlékeztetett: azt a javaslatot tették a NIF és az állami beruházó számára, hogy ne csak a 471-es főút fejlesztéséről gondoskodjanak, hanem az út két oldalán lévő, lakóterületeket érintő nagy forgalmú utak fejlesztése is legyen része ennek a beruházásnak. Így számos, a Sámsoni útba becsatlakozó út fejlesztése is megvalósulhat.

Az Acsádi úton körülbelül egy kilométer hosszan újul meg a burkolat, ahol indokolt, ott az útszerkezetet is rendbe teszik. A Kard utca teljes hosszában, 400 méteren újul meg, míg a Diadal utcán 140 méteres szakasz kap új aszfaltburkolatot. Ez azt is jelenti, hogy a Júliatelepen tovább folytatódnak az útfejlesztési munkálatok – emelte ki. A következő napokban az aszfalt marásával, majd a szerkezetépítéssel és aszfaltozással foglalkoznak a szakemberek.

A polgármester rámutatott, hogy tovább folytatódnak az útépítések Debrecen keleti városrészében, melyeknek rendkívül nagy jelentősége van, hiszen a beruházás nagy terhet vehet le a forgalmasabb utakról.

„Örömmel látom, hogy Debrecen „kimaxolja” a lehetőségeket, okosan szervezi az állami forrásait, és emellett a térségét is megpróbálja rendbe tenni”

– ezt már Tasó László, emelte ki. Az országgyűlési képviselő elmondta: közlekedésbiztonság szempontjából rendkívül fontos, hogy egy főút építésénél, fejlesztésénél a csatlakozó utaknak a biztonsága folyamatosan javuljon és a komfortérzet mindenhol a térségben egyszerre változzon pozitív irányba.

A képviselő kitért arra is, hogy 2024 harmadik negyedévében elkészülhet az a nyolc jelzőlámpás csomópont, amely a 2850-es szelvénytől az 1000-es szelvényig tart. Az útszakasz közel 1900 méteres lesz, 2×2 sávos, két oldalt pedig szervizutak fogják szolgálni a közlekedőket.
Nagy öröm számunkra ez a fejlesztés, hiszen a Júliatelep korábbi aszfaltozási munkálatai után nagyban megkönnyítik az ott lakók életét – hangsúlyozta Becsky István önkormányzati képviselő. Hozzátette: az Acsádi út is egy gyűjtőút, hiszen a Husztikertben is több száz család él, illetve a Veres Péter utca felől is komoly átmenőforgalma van.

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –