Ilyen lehet Debrecen szuperkórháza

Helyi hírek

Végleges formát nyert az új klinikai tömb megvalósíthatósági tanulmánya. Debrecenben Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb egészségcampusa jöhet létre – írja honlapján a tspc.hu.

A cég arról számolt be, hogy végleges a Debreceni Egyetem Klinikai Központhoz tartozó Új Klinikai Tömb megvalósíthatósági tanulmánya. Ennek értelmében a TSPC Mérnöki Iroda koncepciója és tervezési programja szerint kezdődhet meg az új épület megvalósítása.

A beruházás  140 ezer négyzetméteren valósul meg. Az épületben 700 új ágy lesz, a kórház fekvő- és járóbeteg ellátást nyújt, integrált oktatási funkciót tölt be, létrejön egy egészségpláza, valamint parkolóház is.

A tervek szerint  az Új Klinikai Tömb megépítése lehetőséget biztosít arra, hogy a szakmák integrálásával és átcsoportosításával a meglévő kórházi épületek felszabaduljanak és új funkciókat kapjanak.

Az 21. századi kórházfejlesztés eredményeképp egy olyan  okos technológiákat befogadni képes egészségcampus jön létre, mely a gyógyító funkciók mellett az egyetem oktatási tevékenységét, illetve a város gazdasági potenciálját is erősíti – írják.

Látványtervek: TSPC Mérnöki Iroda

Szuperkórház épül Debrecenben