Paprikás hangulatúra sikeredett a nagykállói rendezvényházról tartott tájékoztató

Helyi hírek

Simon Miklós országgyűlési képviselő köszöntötte a nagykállóiakat a Kállai Kettős Konferencia -, Rendezvény és Szabadidőközpont megépítésének örömhírével.

Az elmúlt héten az úgynevezett Top Plusz pályázatokat országosan kihirdették, amiből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 10 milliárd forint értékben valósulhatnak meg különböző fejlesztések. Ebből több mint egymilliárd forintot fordítanak a Kállai Kettős Művelődési Ház megépítésére, amiből egymilliárd forint az állami és uniós támogatás mértéke. – mondta a képviselő.

Horváth Tibor polgármester is köszöntötte az egybegyűlteket és elmondta, hogy a több mint 1500 négyzetméteres rendezvényház méltó lesz arra, hogy képviselje a nagykállóiakat. A rendezvényház rendelkezik majd színházteremmel, próbateremmel és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel. A próbateremben a speciális kialakításának köszönhetően a most aktív egyesületek is tudnak majd próbálni. Olyan közösségi teret szeretnének kialakítani, ami szabadidő eltöltésére is alkalmas, és az épület mögött egy játszóteret is kialakítanak. Öt épületen 105 millió forintból napelem telepítése is megvalósulhat, ami a magas energiaárak miatt kedvezően hathat.

Az átadó elég rövidre sikeredet hiszen, Orosz Mihály Zoltán képviselő a nézőtérről beszólásokkal kérte számon a képviselőkön a település problémáit. Többek között rákérdezett, hogy öt vagy tízszeres áron épül-e az épület, melyre nem kapott választ. Illetve megkérdezte, hogy a fidesz közeli vállalkozások fogják nyerni a beruházást, melyre szintén nem kapott választ. A videón a 12. perctől látható a csattanósabb rész.