Oklevélátadást tartottak a Nyíregyházi Egyetemen

Egyetem Helyi hírek

A Nyíregyházi Egyetemen 2022. július 2-án 11:00 órától tartották meg a „B” épület Kodály termében az Oklevélátadó Ünnepi Szenátusi ülést.

Közel háromszáz végzős hallgató vette át személyesen az oklevelét a szombati ünnepségen, a mintegy 679 végzősből.  A programon a hagyományokhoz híven záródokumentumot vehettek át az egyetemen tanuló, az Angol nyelvű előkészítő programot elvégzett nemzetközi hallgatók is. A Stipendium Hungaricum programban 1 fő angolai hallgató tett sikeres záróvizsgát a magyar nyelvű gépészmérnöki alapképzési szakon, oklevelét ezen az ünnepségen vette át. Az eseményen továbbá 27 egyetemi oktató, dolgozó, hallgató kapott elismerő oklevelet, kitüntetést.

Az alsóbb éves hallgatók nevében Szónok Anna első éves ének-zene, népzene és népi kultúra szakos hallgató búcsúzott, a végzős hallgatók nevében Gebri Petra, angol nyelv és kultúra tanára-magyartanár szakos hallgató mondott beszédet.

Az eseményen 27 egyetemi oktató, dolgozó, hallgató kapott elismerő oklevelet, kitüntetést. Az Egyetem Tiszteletbeli Polgára kitüntetést Balogh Ágnes, a Gazdálkodástudományi Intézet óraadó oktatója, Barna Sándor, a Műszaki és Agrártudományi Intézet óraadó oktatója, Dr. Csürke Ildikó, az Alkalmazott Humántudományok Intézete óraadó oktatója, Dr. Papp Csaba, a Gazdálkodástudományi Intézet óraadó oktatója és Dr. Papcsák Ferenc a Gazdálkodástudományi Intézet óraadó oktatója.

További képeket itt lehet megtekinteni

Fotó:Facebook/Nyíregyházi Egyetem