választás pixabay

Nyíregyházán két körzetben, és öt megyei településen tartanak időközi választást vasárnap

Helyi hírek

Hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap, a megyeszékhely mellett öt községben dönthetnek a választók a polgármester személyéről, illetve a helyi testületek összetételéről.

Nyíregyháza két önkormányzati egyéni választókerületében haláleset miatt tartanak időközi voksolást, az 1-es körzetben Ulrich Attila jelenlegi alpolgármester a Fidesz-KDNP jelöltjeként, egyetlen kihívója, Hajdu Nándor a Nyíregyházáért Egyesület-Függetlenek Egyesülete-DK-Jobbik-LMP-MSZP pártszövetség színeiben méretteti meg magát.

A 3-as választókerületben Pápai László (Nyíregyházáért Egyesület-Függetlenek Egyesülete-DK-Jobbik-LMP-MSZP), Halkóné Rudolf Éva (Fidesz-KDNP) és Bacsikné Szigeti Gabriella (Mindenki Magyarországa Mozgalom-Új Kezdet Párt-Párbeszéd) verseng a képviselői helyért.

Anarcson, Papon és Nyírkércsen feloszlás miatt választanak polgármestert és képviselőket a községek lakói, míg Darnón és Nyírpilisen lemondás, illetve összeférhetetlenség az oka az új polgármester választásának. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Anarcson Kertész Zoltán, Nagyné Bacskai Anasztázia és Pintér László független jelölt indul a településvezetői posztért, a hat képviselői helyre tizenkilenc független jelölt pályázik.

Papon szintén két független jelölt, Kántor Tamás és Maximovits György indul a polgármesteri székért, a település lakói húsz képviselőjelölt közül választhatnak. Nyírkércsen Rostás János Tibor (Fidesz-KDNP) az egyetlen jelölt a településvezetői posztra, a négy testületi helyért négy független és egy Fidesz-KDNP-s jelölt méretteti meg magát.

Darnón és Nyírpilisen is független jelöltek indulnak az időközi polgármester-választáson; előbbi községben Balogh István és Bíró Miklós, Nyírpilisen Buzás Jánosné, Csiki László és Lakatos Bertalan.