Ismét torlódás van a röszkei és a csanádpalotai autópálya-átkelőnél

Helyi hírek Ország

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyeken szombat délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen két, a Magyarországra érkezőknek három órát kell várakozniuk.

Az autópálya-határátkelőhely belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek háromórás a várakozás.

Intenzív a forgalom a röszkei közúti átkelőnél is, ahol a belépő irányban kétórás a sor.

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető az ásotthalmi, a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen mindkét irányban két órát kell várakozni a határátlépésre.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.