Szabó Bence debreceni momentumos képviselő

Fideszes érvelési technika Debrecenben: leköpték a Momentum helyi képviselőjét

Helyi hírek

A múlt héten bejelentett újabb “Békemenet” híre volt az utolsó csepp, ami arra késztette Szabó Bencét, hogy beszéljen az esetről.

A debreceni momentumos közösségi oldalán azt írja, a múlt héten leköpték őt Debrecen belvárosában, amikor a Fórum előtti téren gyűjtöttek aláírásokat több barátjával és egyben párttársával.

Elmondása szerint így történt az eset:

Odalépett hozzánk egy középkorú férfi. Megkérdezte, hogy ismerem-e Cseh Katalint, és közölte, hogy az ő közreműködésével tiltották ki EP képviselőnket Kínából.

Válaszomban elmondtam, hogy egy kommunista államból történő kitiltás talán nem akkora hatalmas probléma, mire a férfi felháborodva hazugnak nevezett, majd közölte, támogatjuk a pedofilokat és nekem is elég pedofil fejem van.

Erre a felvetésre már reagálni sem tudtam, mert rögtön beleköpött az arcomba

– írja Szabó Bence, és megjegyzi, szerinte ide vezetett az a mérhetetlen gyűlöletkeltés, amit a Fidesz gerjesztett az elmúlt több mint egy évtizedben. Azokat akik nem értenek velük egyet, könnyedén dehumanizálják, és kvázi kilövési engedélyt adnak ki rájuk – teszi hozzá, de azt ígéri, őt ezek nem rettentik vissza.

A polgármester reakciója

Papp László, Debrecen polgármestere közleményt juttatott el portálunkhoz, amelyben ez áll:

Debrecen polgármestere a közöségi médiából értésült a Szabó Bencét, a Momentum önkormányzati képviselőjét ért atrocitásról. 

A városvezető határozottan elítél minden olyan fizikai erőszakot és tettlegességet, amelyet valaki politikai nézetei miatt szenved el.

Papp László polgármester hangsúlyozza: a fizikai erőszak semmilyen formája nem megengedett! A debreceni közgyűlés tagjai eddig is mindig egységesen álltak ki amellett, hogy a politikai vagy világnézeti viták kulturált formában történjenek

– írta a polgármester.