Cáfol a nyíregyházi kórház: nincs veszélyben a betegellátás Nyíregyházán

Helyi hírek

A Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház közleménye szerint megtévesztő hírek láttak napvilágot.

Ahogy közösségi oldalukon fogalmaznak:

“A Jósa András Oktatókórházról az egészségügyi szolgálati jogviszony megkötésével kapcsolatban olyan belső információk láttak napvilágot egyes sajtóorgánumokban és közösségi oldalakon, amelyeket egyébként a további egyeztetés érdekében osztályvezető főorvosok juttattak el a főigazgatónak. A tárgyalások a megegyezés szándékával azonnal megkezdődtek.

A szerződések átadása során kiemelt célunk volt, hogy azok a lehető legkorábban megismerhetővé váljanak a dolgozóink számára, és kellő idő álljon rendelkezésre azok tartalmának átgondolására, szükség esetén megvitatására. A sebészeti szakmák által kezdeményezett egyeztetéseken mindegyik fél a további biztonságos ellátás fenntartására törekedett, a megegyezés megszületett.

A folyamatban lévő tárgyalások szakaszában nyilvánosságra hozni az ellátások felfüggesztésének vízióját rémhírkeltés, amely súlyosan megingathatja betegeink bizalmát egy olyan helyzetben, amikor egyre több a koronavírusos beteg és nagy kapacitásokkal szervezzük az oltásokat a lakosság védelmének érdekében.

Kiemelt feladatunk továbbra is a biztonságos betegellátás fenntartása, amelyet március elsejét követően továbbra is biztosítani fog az intézmény.”

A kórház arra a levélre reagált szerdai cáfolatában, mely kedden látott napvilágot Dr. Kunetz Zsombor Facebook oldalán. A levélben a kórház több osztályának szakemberei is aggodalmukat fejezték ki a kórház magas színtű működéséért.