A reneszánsz korszakot eleveníti fel idei első koncertjén a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar

Helyi hírek Kultúra

A reneszánsz zeneszerzők alkotásai szerepelnek a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar idei első, online formában követhető koncertjén.

Szabó Soma karnagy az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban rögzített koncertet március 6-án láthatja és hallhatja a közönség.

A reneszánsz korszak zenealkotásait megidéző műsorban többek közt Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlande de Lassus, Giovanni Gabrieli, Tomás Luis de Victoria, Carlo Gesualdo, Thomas Tomkins és William Byrd műveit adják elő a kórustagok. A hangverseny érdekessége és különlegessége a hangzáson túl az, hogy az online közvetítés során a nézőknek lehetősége lesz a 360 fokos térélmény kihasználására, kamerájukat saját maguk irányíthatják mobiltelefonon, tableten vagy számítógépen. Így a koncerten mind az énekesek, mind a templom belső tere teljes egészében pásztázhatóak lesznek.

Az online közvetítés március 6-án este hat órától ingyenesen követhető a Cantemus kórus hivatalos YouTube-csatornáján és a www.cantemus.hu oldalon.     Szabó Soma megjegyezte, a hangversennyel egy időben jelenik meg a kórus legújabb, Fresco című lemeze, mely a koncerten elhangzó műveket tartalmazza.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük