Felháborodott és cáfol a nyíregyházi kórház

Helyi hírek

Dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház  intenzív osztályának vezetője hétfőn nyilatkozta az ATV híradójában, hogy annyi a koronavírusos a kórházban, hogy nem tudják az elvárt, magas színvonalú ellátást biztosítani.

A Jósa András Oktatókórház néhány nappal ezelőtt felvételt készített a 400 fertőzöttet ápoló kórházról, ahol több orvos, egy ápoló és egy beteg is megszólal a járvány kapcsán.

A videó a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Facebook oldalán jelent meg, itt tekinthető meg.

A felvétel megjelenését követően az ATV behívta műsorába dr. Szűcs Attila főorvost, aki többek között azt mondta: „az egészségügyi rendszerre egyszerre óriási mennyiségű súlyos beteg érkezik, és ilyen nagy számú beteg ellátása során már nem tudjuk biztosítani azt a rendkívül magas szakmai színvonalat, az intenzív tekintetében azt a komplex intenzív ellátást, amely mellett normál körülmények mellett sok beteg meggyógyulna”.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház „határozottan visszautasítja a különböző sajtóorgánumokban megjelent cikkeket, melyek az ATV-re hivatkozva azt sugallják, hogy nem tudják az elvárható szakmai színvonalon garantálni a betegellátást.” A közlemény a szon.hu-n jelent meg.

Koronavírus: így támogatja a tesztelést Nyírbátor

Lilába borult a Jósa András Oktatókórház Gyermekgyógyászati Tömbje kedden