Koronavírus: minimális emelkedés Szabolcsban

Helyi hírek

4 új igazoltan koronavírus-fertőzöttet regisztáltak egy nap alatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a szabolcsi fertőzöttek száma 2851 fő a legfrisebb, szombati adatok szerint.

1820  újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  56 098  főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1390 főre emelkedett, 16 007 -en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 38 701 fő. Az aktív fertőzöttek 29 %-a, az elhunytak 37%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 2245 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 205-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján, kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek. A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. A gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását. Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.

Emellett továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A diákoknak ma elkezdődött az őszi szünet. Fontos, hogy beteg, tünetes gyermeket lehetőleg most ne vigyünk a nagyszülőkhöz és olyan szabadidős programra, ahol zárt térben sokan vannak. Az őszi szünetben az iskolákban fertőtlenítő nagytakarítást végeznek – írja a koronavirus.gov.hu.