Kikapcsolási moratórium a nyíregyházi Atyám Háza MET Időskorúak Gondozóházában is

Helyi hírek

Az NKM Energia Zrt. péntektől 2021. április 30-ig egyedi kikapcsolási moratóriumot biztosít az Oltalom Karitatív Egyesület és társszervezetei részére – tudatta a társaság csütörtökön az MTI-vel.

“Figyelemmel arra, hogy az Oltalom Karitatív Egyesület és annak társszervezetei nehéz életkörülményekkel küzdő emberek részére nyújtanak szociális segítséget, az NKM a közel 100 milliós tartozás ellenére egyoldalú kedvezményt biztosít az érintett szervezeteknek és így nem kezdeményezi a fogyasztási helyek kikapcsolását a most következő fűtési időszakban” – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

“A kikapcsolási moratórium kedvezmény biztosításának célja, hogy az NKM lehetőséget teremtsen az érintett szervezetek számára pénzügyi helyzetük rendezésére és a fennálló tartozások törlesztésének megkezdésére” – írták.

A kikapcsolási moratóriummal érintett kilenc szervezet: Oltalom Karitatív Egyesület, Wesley János Iskola és Kollégium, Wesley János Többcélú Intézmény, MET Oltalom Idősek Otthona, Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda és Iskola, Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, nyíregyházi Atyám Háza MET Időskorúak Gondozóháza, MET Oltalom Idősek Központja, Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Gimnázium.

A társaság hangsúlyozta: “az NKM Energia Zrt. felelős szolgáltatóként ügyfelei számára földgáz- és/vagy villamos-energia ellátást biztosít, bizonyos esetben akkor is, ha ügyfeleink fizetési nehézséggel küzdenek.”