Karácsonyi segítség a LEGO-tól

Egyetem

Négy és fél millió forint értékben kapott intenzív ágyakat a LEGO Manifacturing Kft. jóvoltából a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszéke 3 éve működik a belgyógyászati tömb korszerűen kialakított új szárnyában, azonban továbbra is vannak hiányosságok, amelyek pótlását az itt fekvő kis betegek szüleitől, jó szándékú szervezetektől kapott adományokból próbálja megoldani a tanszék munkáját támogató Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

– A LEGO Manifacturing Kft. által nyújtott támogatásból most beszerzett négy intenzív gyógyászati ágy a legkedvezőbb ellátást tudja nyújtani a súlyos állapotú, átmenetileg mozgásképtelen betegeknek. A kényelmes, minden irányba dönthető, infúziós állvánnyal ellátott multifunkcionális ágyak közül kettőt a tanszéken, kettőt pedig a Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán helyeztünk el. Nem véletlen, hogy a nagylelkű felajánlásért a cég idén megkapta a tanszék Leukémiás Gyermekekért Alapítványának „Gondolunk Rátok” díját – mondta a december 19-i átadóünnepségen Kiss Csongor egyetemi tanár, a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék vezetője.

– Cégünk életében minden a gyermekek körül forog, amelyben fontos szempont a társadalmi szerepvállalás, ezért a LEGO tulajdonosa minden évben elkülönít jótékony célra a bevétel egy meghatározott részét. Meggyőződésem, hogy kollégáimmal jól döntöttünk a 4 és fél millió forint sorsáról, amikor a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának támogatása mellett voksoltunk – fogalmazott Sárosi Endre, a vállalat nyíregyházi igazgatója.

Bár a karácsony előtt a tanszék dolgozói szeretnének minden gyermeket hazaengedni, sajnos lesznek, akik az ünnepeket is a kórházban töltik. Remélhetőleg az ő gyógyulásukat is segíti majd a most átadott négy új multifunkcionális ágy.

unideb.hu