Végleg bezár Rákay Philip badacsonytomaji étterme

Bulvár

Pedig az éttermet néhány évvel ezelőtt még Varga Judit volt igazságügyi miniszter is promózta.

Az mfor.hu emlékeztet arra, hogy 2020-as nyitása idején sorra jelentek meg a cikkek arról, hogy Rákay Philip és felesége az utolsó pillanatban megmentették a Szent György-hegyi panorámás épületet és csodálatos borokat, valamint gasztronómiai csodákat szolgálnak fel a vendégeknek. Az üzlet azonban soha nem ment jól igazán, az egykori Tarányi-présház megmentése nem jött be a fideszes műsorvezetőnek.

Hegymagason jártam a csodálatosan megújult Tarányi Présház 1780-ban Rákay Philip meghívására

– promózta Rákayék éttermét évekkel ezelőtt Varga Judit, de ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy az étterem sikeres legyen. Nyitásától kezdve végig veszteséges volt, 2021-ben bár 77 millió forint árbevétele volt, 10 milliós veszteséggel és 42 milliós kötelezettség-állománnyal zártak, 2022-ben pedig 78,3 milliós forgalommal, 13,3 millió forintos veszteséggel és 48 millió forintos kötelezettség-állománnyal.

A vendéglátással foglalkozó Tarányi Présház 1780 Kft. fele Rákay Philip felesége, fele pedig Szoják Miklós badacsonytomaji vállalkozó tulajdonában van, a cég pedig most végelszámolásra került. A lap szerint már tavaly is lehetett sejteni, hogy gond van, akkor ugyanis 4 millió euróért (akkori árfolyamon 1,63 milliárd forintért) árulni kezdték a Tarányi-présházat.

Rákayt azért nem kell sajnálni, tavaly 1,3 milliárdos profittal zárt a Norton Consulting Zrt. nevű fő cége.