Reviczky Gábor

Reviczky Gábor rákos beteg, de visszautasítja a kemoterápiát

Bulvár

Hónapok óta harcol a rákkal a színész, a műtéten már túl van, de egyéb kezelésre nem készül.

A Blikk elsősorban annak kapcsán beszélt a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas Reviczky Gáborral, hogy megtudja, hogyan élte meg, hogy a Halhatatlanok Társulatának tagjai közé jelölték.

Hatalmas megtiszteltetés és öröm, hogy a kuratórium, illetve Szinetár Miklós méltónak talált a jelölésre

– kezdte a beszélgetést Reviczky Gábor, akinek az egészségi állapota is szóba került ezután. A színművész szervezetét a prosztatarák agresszív fajtája támadta meg. Tavaly decemberben kezdett el gyanakodni, hogy valami nincs rendben. Egy jótékonysági vadászaton vett részt, melynek bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet, itt tűnt fel neki, hogy nagyon gyakori vizelési inger kínozza. Hazafelé menet már minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnia.

Szerencsére hamar dr. Gáti Zsolthoz kerültem, aki megvizsgált, majd tíz helyen végzett biopsziát a prosztatámon, s sajnos mindegyik tartalmazott rákos sejtet. Meg is műtött, és kiderült, hogy noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetemben

– mondta Reviczky Gábor, aki most egy speciális vizsgálatra, egy úgynevezett PET CT-re vár, itt derül ki, milyen utókezelésre van szüksége.  Azt azonban kijelentette a színész, bármit is mondanak, a kemoterápiát nem fogja vállalni.

Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés

– bizakodik a színész, aki pozitívan áll hozzá a küzdelemhez, hisz a gyógyulásában. Férftársainak pedig azt üzeni, 40 éves koruk felett járjanak el szűrővizsgálatra, akkor is, ha kellemetlen.