Politikai karrierbe kezdett Yvonne Dederick

Bulvár

A volt luxusfeleség a milliárdos Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalomhoz csatlakozott és a nők jogaiért szeretne harcolni.

Az üzletasszony már korábban is felbukkant a fiatal párt rendezvényein, ám az elköteleződés mellett csak nemrég döntött. Már politikai karrierje kezdetén rábízták a női munkabizottság elnöki székét – írja a Blikk.

A Feleségek luxuskivitelben korábbi sztárja szerint a Megoldás Mozgalom jelenleg az egyetlen olyan független, vállalkozó szemléletű párt, amely képes élhetőbbé tenni Magyarországot. Szerinte a nők több megbecsülést és elismerést érdemelnek hazánkban.

A nők a társadalomban hihetetlen fontos munkát végeznek, erre szeretnék koncentrálni. A gondoskodó szakmákban, mint a pedagógia vagy az egészségügy, többnyire nőkkel találkozunk, és itt vannak a legalulfizetettebb munkavállalók. Ez egy rejtett diszkrimináció

– mondta Yvonne Dederick, aki a munkahelyi esélyegyenlőség mellett a bántalmazások megelőzésével és az egyedülálló anyák támogatásával is foglalkozik majd a párt színeiben. Attól sem riad vissza, ha egy tanártüntetésen kell részt vennie, de annak örülne igazán, ha meghallgatnák az embereket és nem kellene utcára vonulni.

Fotó: Facebook/yvonne.dederick