Vidor Fesztivál Nyíregyházán

A VIDOR Fesztivál kedden is sokszínű programokat tartogat Nyíregyházának

Helyi hírek

A 21. VIDOR Fesztivál a keddi napon hétköznap révén csak délutáni programokat kínál, de ezen a napon is érdemes lesz kilátogatni.

A programok nagy része  egy-két programtól eltekintve szintén ingyenesen megtekinthetők. Az este folyamán több produkció zajlik majd párhuzamosan egyazon időben, a választáshoz nyújtunk egy kis segítséget, hogy mindenki megtalálja a neki való programot.

16:00 órától Babszem Jankó
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
Egy játékos mese, ami egy szenzációs bűvészmutatvánnyal megbolondítva, nyolc különböző bábtechnika alkalmazásával sodorja magával a nézőket egyik ámulatból a másikba.

 

16:30 órától Bán István orgonakoncertje
Helyszín: Nyíregyháza Luther tér 1. – Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom 
Bán István, a Budavári Evangélikus Templom orgonistája, a budavári Bach Fesztivál és a Bach Mindenkinek sorozat művészeti vezetője, aki Nyíregyházán Bach mellett olyan ritkán hallható szerzők műveit szólaltatja meg, mint Sigfrid Karg-Elert, Anton Bruckner vagy Franz Schmidt. A belépés díjtalan.

 

17:00 órától Élőszobor
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

17:00 órától Vircsaft
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Krúdy Kamara
Mit eszik, mit iszik, hogyan biciklizik egy zsidó ember? Vajon tényleg akkora különbség van ember és zsidó ember között, mint azt a többség gondolja? A fizikai színház, az akrobatika és az élőzene találkozásából született produkcióban 100 évet utazik vissza, hogy egy pályaudvar nyüzsgő-pezsgő életébe lépjen be. A rabbi lányának tiltott szerelme, a kóser szilvapálinka titka és egy tojásárus is főszerephez jutnak. Hogy mindez álom csupán vagy valóság, azt pedig döntsék el nézőink. Vigyázat, hangos lesz! A jegyek elfogytak az előadásra.

 

17:00 órától „Mit ér epedő kebel…?” Az ismeretlen Kölcsey Ferenc
Helyszín: Nyíregyháza Sóstói út 54. Bencs Villa
A Vörös Postakocsi, valamint a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle szerkesztői és munkatársai ebben az esztendőben Kölcsey eleddig ismeretlen műveit tárják a közönség elé. A szerzők éppúgy bemutatják a költő meg nem írt verseit és prózai alkotásait, mint leveleit, filozófiai elmélkedéseit, továbbá naplóbejegyzéseit. A jegyek korlátozottan  kaphatóak 900 forintos áron.

 

17:30 órától Kiss Kata & Halasi Márk hullahopp produkciója
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér- Belvárosi forgatag

 

18:00 órától Ad Hoc Team
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
Az együttes műsorában néhány népdalfeldolgozáson túl kizárólag a zenekar tagjai által megzenésített versek szerepelnek.

 

18:00 órától Artézis zenekar
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag
Muzsikájukban ötvözik a jazzt a magyar és a keleti népzenék dallam- és harmóniavilágával, valamint a kortárs zene elemeivel.

 

19:00 órától Válaszfalak
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpad
A Szabó Máté rendezésében előadott vígjáték Besss Wohl  egyik művét adja elő. Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű? Az előadásra a jegyek elfogytak.

 

19:30 órától Duo Trixx stand-up zsonglőrök produkciója
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér

 

20:00 órától Horgas Eszter, Falusi Mariann és a Class Jazz Band
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad
C.Corea, Piazzolla, Madonna, John Lennon, George Michael, Paul Simon, Tina Turner, Freddie Mercury világslágerei egy estén. Horgas Eszter nemzetközi hírű fuvolaművész, köztársasági érdemkereszttel kitüntetett, Budapest díszpolgára, Artisjus díjas előadóművész. Falusi Mariann a hazai kulturális élet egyik legkedveltebb előadója. Az előadás ingyenes.

 

21:50-től Tűzzsonglőrök mutatják be a produkciójukat
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér

 

22:00 órától Ephemere
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
Az Ephemere (tiszavirág franciául) formáció gyakran kiegészül vendégzenészekkel, de az együttesnek a magja két énekes; Caussanel Izabella és Orbay Lilla. Világuk a jazz, sanzonok és egy kevés népzene fúziója, amely leginkább egy ’30-as évekbeli dohányfüstös bár hangulatát idézik elő. A repertoár igen színes, hiszen saját dalok, jazz-standerdek, francia dalok, popdalok és a népi hatások is egyaránt jelen vannak, azonban egy abszolút sajátos hangzásvilág jellemzi. A program ingyenes.

 

23:00 órától Dj Váczy
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad
DJ Váczy lemezlovas előadása. A program ingyenes.

A hétfői napon egy musical is látható lesz a Kossuth téren

Vasárnap ByeAlex és Ganxsta Zolee is fellép a VIDOR Fesztiválon

fotó:Vidor Fesztivál